Chec cu mac si nuci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Chec cu mac si nuci

Ingrediente

  • 100 grame nuci
  • seminte de mac
  • 280 grame faina
  • 200 grame zahar
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita razatura de portocala
  • 60 grame unt rece, nesarat
  • 1 ou mare, batut
  • 180 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 lingurita extract vanilie

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180*C, se combina intr-un castron oul batut cu vanilia si sucul de portocale, in alt castron se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, sarea si razatura de coaja de portocala. Se taie untul in bucatele si se amesteca cu faina. Apoi se adauga sucul de portocale + oul si se adauga nuca si semintele de mac. Se coace 50 de minute (sau pina iese scobitoarea curata), se lasa sa se raceasca complet inainte de a se taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise