Chec Cu Lichior De Oua

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Chec Cu Lichior De Oua

Ingrediente

  • - 200 g unt sau margarina
  • - 180 g zahar
  • - 250 g faina
  • - 4 oua
  • - 1 lingurita zahar vanilat
  • - 150 ml lichior de oua sau eggnog cum spun americanii
  • - 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Separati ouale si mixati albusurile cu zaharul pana ce devin pufoase si lucioase.

Intr-un bol separat amestecati galbenusurile cu untul sau argarina pana ce obtineti o crema moale.

Adaugati compozitia de galbenusuri treptat peste albusuri si mixati la viteza mica apoi turnati lichiorul de oua mixand in continuare.

Amestecati faina cu zaharul vanilat si praful de copt. Dati amestecul obtinut printr-o sita si incorporati-l in compozitia de chec.

Tapetati o forma de chec cu hartie de copt sau un strat de unt si unul de faina apoi turnati compozitia obtinuta in forma tapetata.

Coaceti in centrul cuptorului incins la 325ºF 160ºC Gaz 3 pentru aproximativ o ora sau pana trece testul scobitorii. Cand este gata desprindeti din forma si lasati la racorit apoi ornati dupa preferinta. Eu am folosit glazura de ciocolata.

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise