Chec cu fructe (painea studentului)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Oua 6 buc unt 300 g zahar 300 g faina 450 g lamaie 100 g praf de copt1 plic stafide 200 g nuci 200 g smochine 100 g rahat 100 g fructeconfiate 100 g zahar vanilat 1 plic

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se bine. Se adauga albusurile batute, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat, iar la sfarsit se pune faina si se amesteca, pana ce se obtine un aluat legat. Se adauga nucile taiate straifuri, smochinele, rahatul si fructele confiate taiate cuburi si pudrate cu faina, stafidele taiate in doua si pudrate cu faina. Se pune aluatul in tavite mici de chec si se coace la un foc potrivit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise