COMPOZITIA : se pun intr-un castron inalt albusul,galbenusul impreuna cu zaharul,se amesteca cu mixerul la viteza 2 ,se adauga pe rand 9 linguri de lapte, 9 linguri de ulei.apoi se pun 24 linguri de faina preferabil amestecand manual cu o lingura de lemn.la sfarsit se pune si praful de copt si se amesteca bine. se pune intr-o tava larga obisnuita de cuptor tapetata cu hartie pentru copt si se lasa aproximativ 30 minute(depinde de cuptor,incercand cu o scobitoare). se scoate si se lasa pana se raceste.dupa asta indreptam toate 4 margini daca este nevoie si o taiem in jumatate.
CREMA : intr-o oala se pune 100 ml de lapte ,se adauga praful de budinca.se amesteca adaugand putin cate putin si restul de lapte.apoi se pune la foc potrivit amestecand continuu. cand ajunge la fierbere se tine pe foc cam 2-3 minute amestecand continuu,dupa care se opreste.se lasa sa se raceasca putin.
FRISCA : se pune intr-un vas inalt laptele si praful de frisca.se amesteca 5-6 minute la viteza maxima pana se ajunge la consistenta desiderata.se pune in frigider la rece.
MONTAREA PREPARATULUI : pe un platou se pune prima jumatate,punem crema de budinca, o intindem pe tot blatul.cine doreste poate sa puna ananas(sau orice alt e fructe,fiecare cum doreste) din conserva taiat cubulete peste budinca.se pune cealalta jumatate de blat peste si se acopera cu frisca.deasupra se presara de exemplu ciocolata rasa pe razatoare mare,cum am mai spus prima data ,fiecare orneaza cum ii place mai mult.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii