Se incinge cuptorul la 170gr.. Se unge bine cu unt o forma de chec si se presara cu faina (pentru ca stratul sa fie uniform, se intoarce cu gura in jos si se loveste cu palma).
Se pune faina impreuna cu praful de copt si zaharul intr-un castron, se adauga margarina si se incorporeaza frecand-o cu varfurile degetelor, apoi fulgii de cocos, si se face o gropita la mijloc.
Se adauga oul batut usor cu 4 linguri de lapte si cu esenta de vanilie si se amesteca toate, pana ce se obtine un aluat neted, ceva mai moale (daca este nevoie, se mai adauga lapte).
Se toarna aluatul in forma, se netezeste la suprafata si se coace circa o ora.
Se lasa sa se raceasca 5 minute in forma, se rastoarna cu multa grija pe o planseta (se rupe usor!) si se lasa sa se raceasca de tot.
Se taie checul in doua (pe lung), se unge cu un strat de ciocolata una din jumatati, se monteaza la loc, se intinde gemul pe toata suprafata lui si se presara deasupra fulgii de cocos.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii