Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari.
Untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina, se adauga zaharul brun, zaharul vanilat si esenta de migdale, se mixeaza din nou.
Apoi se adauga ouale, nu toate odata, ci pe rand, dupa fiecare ou se amesteca bine pana se incorporeaza in compozitie, apoi se continua cu celalalt ou.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacaoa, se mixeaza din nou foarte bine pana se obtine o compozitie omogena.
Alunele tocate se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciresele fara samburi, se amesteca totul usor cu lingura, apoi se pune totul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace in cuptorul incins cam 40 de minute, se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, se toarna ciocolata topita pe deasupra apoi se presara cateva alune de padure peste el.
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii