Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare.
Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea tare. Peste galbenusuri punem treptat, cate o lingura de ulei si amestecam cu o lingura. Procedam astfel pana terminam de incorporat in galbenusuri toate cele 4 linguri de ulei. Adaugam treptat amestecul de oua peste bezeaua tare. Amestecam incet cu o spatula de jos in sus. Adaugam cate o lingura de faina si amestecam cu miscari largi. Procedam astfel, pana terminam de incorporat toata faina. Turnam jumatate din compozitia obtinuta intr-un bol. Omogenizam cele 2 linguri de cacao cu apa. Trebuie sa obtinem o pasta diluata ca sa o putem incorpora bine. Adaugam acest amestec peste una din jumatati. Amestecam bine pana se incorporeaza perfect. Adaugam apoi 2-3 linguri de nuca macinata. Amestecam. In cealalta jumatate, adaugam 1 lingura de nuca macinata si amestecam. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Adaugam o lingura din compozitia alba, iar apoi adaugam o lingura din compozitia cu cacao. Procedam astfel, pana terminam de asezat in tava ambele compozitii. Deasupra presaram nuca macinata si nuca intreaga. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 180 grade C, timp de 35-45 de minute.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii