Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul.
Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute cu zaharul, se toarna in fir subtire si laptele, la temperatura camerei, esenta si faina care s-a amestecat bine cu praful de copt. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti; una se lasa asa si cealalta se amesteca cu cacaua.
Se ung 2 forme cu putin ulei, se tapeteaza cu faina sau hartie de copt, apoi se toarna jumatae din partea alba, apoi jumatate din cea cu caao, restul e alba si restul de cea cu cacaua. Se repartizeaza aluatul in cantitati egale in ambele forme, apoi se baga formele in cuptorul preincalzit si se coc la foc potrivit, cca. 30 minute, la foc iute la inceput si apoi potrivit, se incearca dupa 25 minute cu un pai daca este copt. Se lasa sa se coaca, pana ce paiul bagat in mijlocul prajiturii, iese curat, fara aluat pe el.
Checurile se scot calde din forme, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Se lasa sa se raceasca in voie, apoi se pot felia.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii