Untul se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga pe rand galbenusurile de ou,se pune sarea,vanilia si coaja de lamaie si se amesteca bine,pana compozitia isi dubleaza volumul.Separat se bat albusurile spuma tare cu restul de zahar.Spuma de albus se adauga apoi peste compozitia de unt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Apoi compozitia se imparte in doua,jumatate se pune in vasul in care am batut albusurile si se amesteca cu jumatate din cantitatea de faina,mai putin cu 2 linguri,pe care le inlocuim cu cele 2 linguri de cacao.Cealalta compozitie se amesteca usor cu restul de faina.Se iau 2 forme de chec(de 1/2kg)se ung si tapeteaza cu faina sau tapetete cu hatrie pergament.Se pune mai intai compozitia alba in forme,apoi se toarna cea cu cacao.Se baga formele la cuptorul incins la 180gC pentru 40-45 de minute.Se incerca cu paiul daca sunt coapte.Se scot, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii