Cu checurile am avut eu multe experiente neplacute, de genul: a iesit prea copt, prea necopt, s-a lasat dupa ce l-am scos din tava...sau nu a crescut deloc. De data asta pot sa spun ca sunt mandra de mine si de reusita mea. Poate ca suna prostesc sa ma bucur asa pentru un chec :P, dare sa stiti ca pentru mine a fost o mare bucurie cand am vazut ce frumos s-a facut, iar dupa ce am si gustat din el, m-am indragostit pe loc!
Procedeul de 'facere' al acestui chec este unul simplu, clasic, fara pasi care sa iasa din tipar.
Pregatim o tava de chec mai mica, de dimensiuni 8.5/17.5 cm, o ungem cu unt si tapetam cu faina, sau folosim bine cunoscuta hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos si aerat. Eu am rabdare maxim 10 minute pentru treaba asta, deoarece am mixer manual si trebuie sa stau langa el, singur nu se descurca defel :P Oricum va asigur ca este suficient, din cate am constatat eu.
Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare.
Ingredientele uscate le amestecam separat intr-un bol. Cand spun ingrediente uscate ma refer la: faina, sare, praf de copt, pe care le cernem si apoi le amestecam bine cu un tel. Le incorporam in compozitia de unt cu oua, mixand usor la viteza mica, apoi adaugam iaurtul si omogenizam.
Adaugam afinele spalate si scurse bine de apa, apoi merisoarele si amestecam usor astfel incat fructele sa fie distribuite unifiorm in compozitie.
Turnam compozitia in tava de chec, presaram deasupra fulgi de migdale si dam la cuptor pentru 55-60 de minute, sau pana cand e bine crescut si rumenit pe deasupra.
Cand e gata scoatem tava din cuptor si mai lasam la racit 10-15 minute, dupa care il scoatem pe un gratar si asteptam momentul potrivit pentru a fi portionat in felii cat mai generoase :P
A iesit extrem de pufos, 'very soft' cum ar spune americanii, cu un gust minunat. Cand m-am hotarat sa fac acest chec, m-am gandit sa fac ceva bun pentru puiutul meu, pentru ca el e inca prea mic sa-l bombardez cu chestii dintr-alea ciocolatoase de care-mi plac mie :D, dar n-a fost singurul care l-a degustat...oare de ce?
Enjoy!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii