1. Se separa albusul de galbenus
2. In albus se pune putina sare si se bate spuma (tare), dupa care adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat
3. Galbenusurile se freaca cu putina sare si cu o lingura apa clocotita
4. Adaugam galbenusurile peste albusul batut spuma, amestecand de jos in sus, dupa care punem si faina \"in ploaie\" si iar amestecam, intre timp stingem praful de copt in putina zeama de lamaie si-l adauga in compozitie.
5. Punem treptat si uleiul
6. Adaugam si esentele de rom sau vanilie
7. Cand compozitia este gata, pregatim tavile pt. copt, le ungem cu ulei si le tapetam cu putina faina
8. Cacao o amestec cu putin zahar vanilat si cateva picaturi de esenta de rom, se ia din compozitie cca 250-300 ml din compozitie si se amesteca cu cacao
9. Impartim compozitia pentru 2 tavi si o turnam in ele, deasupra cu o lingura turnam din compozitia pregatita cu cacao, (trasam linii \"ciocolatii\" pe toata suprafata compoztitiei simple de chec)
10. Se da la cuptor pentru cca 45\'
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaIncearca reteta de prajitura cu piersici si iaurt, pufoasa si usor de facut. Perfecta pentru un desert usor, cu piersici...
Prajitura cu piersici si iaurt — reteta simpla, rapida si delicioasaIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii