Prepararea se face într-o tigaie adâncă, preferabil din fontă sau aliaj special, în care se poate prepara mâncarea \"la uscat\", fără ulei, cu capac de sticlă termorezistentă (tip \"Yena\").
Se unge tigaia uniform cu uleiul sau puţină apă (să nu se fisureze tigaia la încălzire) şi se pune la încălzit, pe foc mediu.
Se taie ceapa semi-mărunt şi se pune la călit in tigaia încălzită, sub capac, amestecând de 2-3 ori, până ce devine sticloasă.
Se adaugă şi se amestecă usturoiul tăiat mărunt şi ketch-up -ul (pasta de tomate), obţinând o culoare roz-închisă, după care mai ţinem pe foc 2-4 minute, tot sub capac, amestecând 2-3 ori.
Adăugăm merele curăţat de miez, tăiat cuburi de 2-3 cm şi amestecăm bine.
Cu capacul pus, ţinem în continuare pe foc, până ce merele începe să devină sticlos, după care stingem focul, lăsând în continuare tigaia acoperită cu capac.
După 5-10 minute se poate servii, cald sau rece, ca garnitură sau ca mâncare independentă, după gust.
Fiind preparat sub capac, vitaminele nu se pierd, iar mâncarea este şi un \"vaccin natural\" împotriva gripei!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii