Cea de-a VII-a intilnire a "Gustoaselor" la Bran Predelut - Partea a II-a

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
redusa
Cea de-a VII-a intilnire a "Gustoaselor" la Bran Predelut - Partea a II-a

Ingrediente

  • E foarte placut sa vezi ca in viata ta ai alaturi de tine oameni cu adevarat frumosi care asta stiu ei cel mai bine sa faca
  • sa iubeasca si sa-ti daruiasca si tie din dragostea lor. Pentru toate cuvinele care nu au fost rostite la momentul potrivit
  • va multumesc sincer
  • voua oameni dragi si frumosi din viata mea
  • pentru fiecare moment deosebit
  • pentru timpul
  • gandurile si sentimentele voastre naturale si sincere.

Mod de preparare

Si a inceput cea de-a treia zi minunata, cand ne-am baut cafeluta, am servit micul dejun impreuna, cu ajutorul lui Roberto si al lui Liviu bineinteles ( o papara de milioane !).

Dupa ce masa s-a umplut cu bunatati si noi le-am devorat bineinteles, am pornit la drum, de data aceasta spre Cheile Gradistei Fundata, prima data.

Locul situat la o altitudine de 1300 de metri , ofera panorame deosebite a muntilor Piatra Craiului si Bucegi, iar noutatea si intimitatea locului fac din acest complex un loc plin de liniste si frumusete.Dupa cum am observat aici se fac multe cantonamente ale sportivilor.

Pentru serviciile de masa si pentru afaceri, complexul dispune de un restaurant cu 700 de locuri, un centru de conferinte si 12 hoteluri si vile pentru cazare, care are o capacitate de 330 de locuri in tot complexul.

Iarna gasiti aici o pârtie de schi în zona complexului şi se poate închiria echipament de schi.

Dupa ce am admirat panorama de aici , am pornit spre Risnov si am urcat in minunata Poiana Brasov, care nu mi s-a parut chiar asa de aglomerata.

Statiunea se afla la poalele Postavarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai inalt varf de munte la altitudinea de 1799 m, ceea ce inseamna o diferenta de altitudine de aproape 800 m.

Prima mențiune documentară a Poienei Brasov datează din 1427, în contextul activităților de oierit ce aveau loc aici.Schiorii au urcat la Postăvaru încă din 1895.În 1951 se dă în folosință un modern hotel al sporturilor și primul teleferic - Poiana-Postăvarul - pe o lungime de 2.150m. Urmează apoi alte și alte amenajări și dotări, care au adus Poiana la înfățișarea pe care o cunoaștem astăzi.In zilele noastre Poiana Brasov seamana mai mult cu un mic orasel avind hoteluri luxurioase si restaurante bune.

Stațiunea este recomandată pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stări de epuizare si surmenaj fizic și intelectual, pentru anemii secundare și boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator, datorita aerului pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa.

Gabi si Mone ne-au dus sa servim prinzul la Coliba Haiducilor, un loc mirific unde intr-o atmosfera istorica si alaturi de un personal dedicat pentru a sta la dispozitia noastra, am trait alaturi de cei dragi ,clipe de neuitat.

Locația arata foarte bine, e amenajată cu bun gust în stilul românesc și e o plăcere să te relaxezi acolo, mai ales pe terasă, într-o zi călduroasă.

Mancarea aleasa de noi a fost excelenta, iar servirea ireprosabila.

Am intilnit acolo un adevarat "muzeu culinar" al mancarurilor romanesti .

Am stat la racoare pe o terasa minunata si am servit mancaruri alese, iar domnul Viorel ne-a prezentat o minunatie de pastrama de miel.N-am mancat niciodata o asemenea bunatate. Si eu nu sunt fan miel sau oaie.

Dupa ce ne-am odihnit oleaca, la racoare, am mers sa vizitam herghelia de lipitzani din Poiana . Niste cai precum pana corbului, frumosi, ingrijiti si dresati. Ti-era mai mare dragul sa-i privesti. O fata lua lectii de calarie si o caleasca era pregatita pentru plimbare...

Am pornit pe caldura aceea mare , spre Hotelul Miraj unde stau de obicei Gabi si Mone si unde ne-au servit cu o delicioasa cafeluta si o apa rece cu gheata, in foisorul lor...

Am coborat din poiana si am vizitat Branul cu satul sau de vacanta si multe suveniruri.

O inghetata si niste frech-uri au fost binevenite.

Aveam si "disparuti" ( Lulu si Costel ) care ne asteptau in alta locatie, dar i-am recuperat pina la urma .

Incet, incet ne-am indreptat spre vila , pentru ca urma Marea Intilneala cu celelalte fete la pensiunea Ama, unde avea sa se deruleze si masa festiva.

Mare surpriza mare ! De 7 ani am tot asteptat sa vina cineva de la Gustos.ro sa se intilneasca cu gasca noastra si de data aceasta am avut noroc. Am fost onorati de prezenta Ancai Iordan cu familia si a lui Gaby Duceag cu sotul, de la Bucataras.ro. Asa, am mai avut o alta mare surpriza ,cand am aflat ca : Gustos.ro, Bucataras.ro si Reteteculinare.ro s-au unit si formeaza o mare familie.

Spre seara am plecat la pensiunea Ama unde ne-am revazut cu oameni dragi noua...

Incet incet ne-am cunoscut cu noile noastre "Gustoase" Anca, Gaby, Vicky si Lulu , dar ne-am imbratisat si pupat si cu restul gasti cu care ne stiam deja de ani buni.

Din pacate incepea deja sa se insereze si noi nu am facut inca poze impreuna.Asa ca s-a strigat adunareaaaaaaa....Ce bine ca mai era acolo si Iuliana, un alt ofiter al Armatei Romane !

Cu chiu cu vai, doamna Ioana, patroana pensiunii, ne-a adunat la masa, linga paraias, ca toate fripturile erau calde si ne asteptau.

N-am reusit noi sa stam prea mult la masa, pentru ca Gustos.ro ne-a facut o noua surpriza : cate un tricou cu sigla Gustos, o traistutza tare faina, cu un minunat caiet pentru retete, cu pixul de rigoare si cu un breloc cu aceeasi sigla. Va multumim mult de tot pentru toate surprizele voastre frumoase !

Asa ca am imbracat tricourile si ne-am apucat iar de poze, desi afara era deja intuneric.

Si uite asa s-a incheiat o alta seara minunata alaturi de cei dragi noua. Desi am stat multe ore impreuna , tot nu am reusit sa vorbesc cu toate Gustoasele mele sau sa fac poze cu fiecare in parte. Poate daca am sta o saptamana impreuna, poate asa am reusi sa ne povestim fiecare in parte.

Dar...mai sunt si alte intilniri, fie la Bran , Arieseni sau de ce nu, in Moldova, la anul, cand cu siguranta vom fi mai multe pentru ca am citit deja ca sunt amatoare destule.....si noi le asteptam cu bratele deschise.

Am mers la culcare la Vila Pinul unde cheful a continuat, mai putin noi care aveam in plan sa plecam a doua zi , macar la ora 08.00...dar...

Dimineata ( unii cu ochii umflati de nesomn) am luat un mic dejun prelungit si o cafeluta mai luuuuunga.

Cu greu ne-am ridicat de la masa ( dupa ora 10.00) si am inceput sa ne luam ramas bun de la oameni dragi, cu lacrimi in ochi si cu speranta revederii chiar in acest an. Da Doamne !

Cu regret in suflet si deja cu gandul revederii , am pornit spre pensiunea Ama sa ne luam la revedere si de la gustoasele de acolo.

Din pacate , asa cum am mai spus-o : tot ce este frumos si bine se termina foarte repede !

Aceasta a fost "Gasca Gustoasa" cu care interactionez rar sau doar in anumite momente( real, ca virtual aproape in fiecare zi) ,dar care au mereu forta de a ma incarca cu energie si de a-mi oferi pur si simplu o parte din sufletul lor bun si cald. Da, poate ca nimic nu-i intamplator cand te gandesti la toti oamenii din viata ta. De la cei care si-au unit toate fortele ca sa te ajute, pana la cei care ti-au transmis ganduri frumoase si care ti-au adus un zambet pe buze.

Va doresc dragii mei, fiecaruia dintre voi care mi-ati luminat sufletul si zambetul sa vi se intoarca toate emotiile si gandurile frumoase negresit .

Daca vi-a facut placere aceasta noua intilnire a noastra, va asteptam cu mare drag sa ne fiti alaturi cat de curind.

Drum bun tuturor si asteptam povestile celor ce au fost cu noi , pe blogurile lor .

Si bineinteles, comentarii aici...

Mai multe poze cu explicatii gasiti la mine pe blog :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/07/a-vii-intilnirea-gustoaselor-la-bran.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise