Se pun la fiert cca 5 cartofi de marime potrivita,apoi dupa ce sunt fierti se curata de coaja,si se zdrobesc cu furculita .Se lasa sa se raceasca.Dupa ce sunt raciti,se adauga peste ei 1 pahar mic de apa,1 ou,sare,si faina cit cuprinde,in asa fel cit sa iese un aluat potrivit.In timp ce se pregateste aluatul se pune pe plita o cratita cu apa si sare si se lasa sa dea in clocot.Cind incepe sa clocoteasca apa,se introduc catanutele pregatite astfel :cu virful degetelor se ia putin din aluat si se modeleaza betisoare de lungime cca 5 cm(se pot modela pe planseta presarata cu faina).Cind sunt introduse toate in oala,se lasa sa fiarba citeva clocote,dupa care se strecoara, se toarna apa rece peste ele si se lasa de o parte.Intr/o cratita se pun la incins 3-4 linguri de ulei peste care se toarna catanutele se amesteca,se rade branza peste ele,se amesteca din nou si se lasa cca 3-4 min,avind grija sa nu se prinda de cratita.Apoi se iau de pe foc si se servesc calde.Dupa preferinte se pot face si cu nuca sau mac turnate peste ele dupa ce le-am strecurat.Pofta buna.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii