Casuta din turta dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Casuta din turta dulce

Ingrediente

  • Pentru turta dulce : 250 gr unt sau margarina Rama
  • 200 gr zahar tos
  • o canita de miere
  • 600 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 lingurite ghimbir macinat
  • iar Pentru decor : 200 gr fulgi de migdale
  • 2 albusuri de ou
  • 500 gr zahar pudra
  • plus extra pentru presarare
  • 125 gr mini batoane din ciocolata
  • o selectie generoasa de dulciuri (alegeti dupa o culoare tematica)
  • 1 mini-rulou de ciocolata si cateva bilute argintii comestibile pentru decor

Mod de preparare

1). Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se dizolva untul/margarina cu zaharul si mierea intr-un vas.Se amesteca faina cu praful de copt si ghimbirul macinat intr-un bol mare, apoi se adauga unt compozitiei pentru a obtine o coca.Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa.

2). Se aseaza o foaie pergament pe suprafata de lucru si se intinde un sfert din aluat la grosimea a 2 monede.Se taie una dintre sectiuni, apoi se transfera bucata de turta dulce, pe hartie pergament, intr-o tava.Se repeta procedeul cu aluatul ramas, ruland din nou bucatile ramase, pana cand se obtin 2 pereti laterali, 2 pereti fata/spate si 2 placi de acoperis.Aluatul ramas poate fi decupat in forma de brazi de Craciun, daca doriti.

3). Se aleg fulgi intregi de migdale si se infig in placile de acoperis, cu partea ingusta in sus, pentru a arata ca tiglele de pe acoperis.Se coc toate sectiunile 12 minute, pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini.Se lasa la racit cateva minute, pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model, pentru a obtine margini precise.

4). Se bat albusurile de ou intr-un bol mare, se adauga zaharul pudra, apoi se amesteca pentru a obtine o glazura groasa si moale.Se pune glazura intr-un sprit cu capat de margime medie.Se traseaza glazura pe marginile peretilor, unul cate unul, pentru a-i fixa impreuna.Folositi un bol mic ca suport pentru peretii din interior.Apoi se lasa la racit pentru cateva ore.

5). Odata fixati peretii, se indeparteaza bolul si se fixeaza placile de acoperis.Unghiul este abrupt, astfel ca va fi nevoie sa le mentineti presate cateva minute, pana cand glazura incepe sa se usuce.Se lasa sa se raceasca complet, cel mai bine peste noapte..Pentu decor, lipiti cu glazura batoane de ciocolata, folosind 3 pe lungime, pentru usa si mai multe pe latime, pe peretii exteriori ai casei.Se decoreaza casa cu bomboane , se creaza turturi, tinand spritul intr-un unghi de 90° cu acoperisul si se traseaza glazura, miscand capatul spritului inainte si inapoi, pana cand glazura va lasa o dara ascutita.Se lipeste hornul pe acoperis si se aseaza putina glazura si deasupra lui.Se presara zahar pudra peste acoperis pentru a crea efectul zapezii.Casuta din turta dulce va fi comestibila timp de 1 saptamana, insa se va pastra o perioada mai indelungata.

Modelul : 1.Placile acoperisului x 2 : 17cm lungime/13 cm latime, iar marginea mai ingusta este orientata in sus deoarece acoperisul este foarte ascutit.

2. Peretii laterali x 2 : 7cm lungime/9 cm latime

3. Peretii din fata/spate : 12cm la baza si 7cm marginea pana cand incepe sa se incline, iar partea inclinata – 15cm pe fiecare parte pana cand se intalnesc intr-un punct.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise