CASTRONASE BULGARESTI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua;
  • 4 ardei grasi(capia);
  • 4 felii de branza telemea de oaie;
  • 4 rosii mari;
  • 500 grame sunca Praga;
  • 100 grame unt;
  • 1 ardei iute(Optional);
  • sare,piper,dupa gust
  • 4 castronase termorezistente cu capac.

Mod de preparare

Ardeii se spala,se pun la copt pe o tabla,pe aragaz,se curata de coaja si se taie bacati mai mari,pe latime;

Rosiile se spala,se oparesc cateva minute in apa clocotita,se curata de pielite si se taie rondele;

Sunca de praga se taie in cubulete mici;

In fiecare castron termorezistent se pune in mod egal,cubulete de sunca(100 grame),un ardei copt si taiat,peste ardei cate o rosie taiata rondele,urmeaza o felie de telemea,iar in functie de preferinte cateva rondele de ardei iute;

In fiecare castron se pune cate un cub de unt(25-30 grame),se pun castronasele la cuptor,la foc potrivit,pentru cca 30 minute;

Se scot din cuptor dupa acest timp,iar in fiecare castron se sparge cate un ou,se baga iarasi la cuptor pentru cca 10 minute;

Preparatul se serveste in castronasele in care a fost facut,fierbinte,cu paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise