Castraveti si rosii cu umplutura de manzat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Castraveti si rosii cu umplutura de manzat

Ingrediente

  • 10-12 castraveti cornichon mai dolofani;
  • 4-5 rosii;
  • 350-400 g carne de manzat pentru tocat sau carne tocata;
  • 1 morcov;
  • 2 cepe;
  • 1 legatura marar + patrunjel;
  • 1 ceasca de orez;
  • 2 lingurite/cuburi baza pentru mancaruri;
  • 4-5 linguri ketchup;
  • 2 linguri ulei;
  • sare, piper, cimbru, boia, condimente pentru sarmale, etc.

Mod de preparare

Castravetii umpluti au un gust deosebit, intre dovlecel si gulie. Daca ii combini si cu rosii umplute, va iesi o mancarica nemaipomenita.

Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei (vezi filmuletul).

Procedati la fel si cu rosiile, la care pastrati ce s-a scobit.

Taiati carnea bucati nu prea mari, curatati pielitele si tocati-o (eu folosit blenderul) impreuna cu cepele taiate bucati mari, morcovul feliat si ce a ramas de la rosii. Amestecati totul cu vredeata tocata, ketchup, orezul spalat si scurs, baza pentru mancaruri (eu am pus o lingurita de zahar), sare, piper, cimbru, boia, condimente, dupa gust. Omogenizati compozitia.

Umpleti castravetii si rosiile, apoi asezati-le intr-o craticioara, castravetii pe margine si rosiile in mijloc. Turnati apa fierbinte cat sa le acopere si lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, fara sa clocoteasca, 20 minute. Dati apoi cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, inca 20 minute (aveti grija sa nu scada prea mult zeama). Cine vrea poate sa desfaca doua lingurite de faina in putina apa si sa toarne peste sos agitand craticioara de manere.

Dupa 3-4 minute este gata si se leaga sosul. Puneti pe farfurii 1-2 castraveciori, cate o rosie, sos deasupra si garnisiti cu verdeata. Se pot servi si cu smantana. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise