Castraveti murati Pikant fix -iute

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati Pikant fix -iute

Ingrediente

  • 10 kg castraveti
  • 2 radacini hrean
  • cate 2 ardei iuti/borcan
  • cate 2-3 catei usturoi/borcan
  • frunze telina
  • frunze marar
  • frunze visin
  • 2 pachete Pikant fix-iute la 3,5 l apa
  • apa- socotiti la 1 borcan de 5 l=2,5 l apa, la unul de 1,5 l= 0,75 ml apa
  • otet cate 600 ml la 3, 5 l apa

Mod de preparare

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia.

Curatam usturoiul si hreanul pe care il taiem apoi fasii.

Borcanele sunt spalate si uscate dinainte.

Asezam pe fundul borcanelor frunze de visin, marar si telina, si usturoiul.Apoi cladim castravetii in borcan si pe margini punem ardeii iuti si feliile de hrean.Daca va place usturoiul mult, mai puteti pune 1-2 catei.

Intr-un vas pregatim apa cu otetul si Pikant fix-iute, o punem pe foc si o lasam sa fiarba 5 minute, invartind continuu.In apa am mai pus frunze si usturoi.Dupa ce a fiert, gustam apa si daca e cazul se mai poate asezona.

Compozitia fierbinte o turnam peste castraveti si apoi inchidem( sigilam) borcanele cu capace etanse.

Aceste muraturi nu mai necesita sterilizare.

Pregatim o cutie pe care am captusit-o cu paturi, in care vom pune borcanele cu muraturi, le acoperim bine si le lasam asa pina cand se racesc.

Apoi le scoatem si le depozitam in camara , la loc racoros si intunecos.

Ne vom bucura de ele la iarna, alaturi de o friptura.....

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/castraveti-murati-pikant-fix-iute.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise