Afla cum sa pregatesti castraveti murati la soare cu aceasta reteta traditionala de castraveti covasiti sau castraveti murati de vara. Simplu, rapid, perfect pentru zilele calde!
Spalati bine castravetii si asezati-i in borcan cat puteti de bine, astfel incat sa nu ramana prea multe spatii libere. Printre ei puneti bete de marar, crengute de cimbru, usturoi si ardeiul iute daca ati ales sa-l folositi.
Preparati saramura la rece amestecand pur si simplu apa su sarea, pana cand este complet dizolvata.
Turnati-o in borcan si desupra asezati bete de marar si cimbru, astfel incat castravetii sa stea insaramura.
Puneti capacul borcanului fara a-l infileta sau o farfurioara si asezati borcanul intr-un loc insorit.
In functie de cat este de cald, castravetii vor fi gata in 3-4 zile. Ai mei a doua zi deja au inceput sa fermenteze si au fost gata de mancat in 4 zile la 29-30 de grade C. Sunt perfecti alaturi de o omleta cu bacon si marar.
Incercati si reteta de castraveti in otet sau castraveti murati in vin. Spor la treba si pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii