Afla cum sa pregatesti castraveti murati la soare cu aceasta reteta traditionala de castraveti covasiti sau castraveti murati de vara. Simplu, rapid, perfect pentru zilele calde!
Spalati bine castravetii si asezati-i in borcan cat puteti de bine, astfel incat sa nu ramana prea multe spatii libere. Printre ei puneti bete de marar, crengute de cimbru, usturoi si ardeiul iute daca ati ales sa-l folositi.
Preparati saramura la rece amestecand pur si simplu apa su sarea, pana cand este complet dizolvata.
Turnati-o in borcan si desupra asezati bete de marar si cimbru, astfel incat castravetii sa stea insaramura.
Puneti capacul borcanului fara a-l infileta sau o farfurioara si asezati borcanul intr-un loc insorit.
In functie de cat este de cald, castravetii vor fi gata in 3-4 zile. Ai mei a doua zi deja au inceput sa fermenteze si au fost gata de mancat in 4 zile la 29-30 de grade C. Sunt perfecti alaturi de o omleta cu bacon si marar.
Incercati si reteta de castraveti in otet sau castraveti murati in vin. Spor la treba si pofta buna!
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii