Castraveti murati in saramura

Reteta de castraveti murati in saramura. Iti aratam cum faci acasa reteta de castraveti murati in saramura pentru iarna. Reteta de castraveti murati in saramura explicata pas cu pas. Ce ingrediente folosesti la reteta de castraveti murati in saramura pentru iarna.

Timp pregatire
3000 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati in saramura

Ingrediente

  • castraveti
  • sare grunjoasa (de calitate
  • alba
  • nu cenusie )
  • frunze de visin si de telina
  • crengute de marar si cimbru
  • usturoi
  • piper boabe
  • piper macinat
  • frunze de dafin
  • hrean
  • boabe de mustar
  • Acestea sunt ingredientele retetei de castraveti murati in saramura pentru iarna.

Mod de preparare

Reteta de castraveti murati in saramura pentru iarna.

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta se spala inca o data foarte bine si se aseaza in borcane (eu folosesc borcane de 800 ml si de 1,7 l )

Muratoarea se face astfel : se calculeaza 20 - 25 g de sare mascata (mare) , neiodata, pentru 1 litru de apa iar la 10 litri se pune un manunchi de cimbru si marar, 2-3 foi de dafin, 7-8 frunze de visin, 2 ramuri cu frunze de telina si 20-30 boabe de piper.

Apa, impreuna cu aceste mirodenii, se pune la fiert si se lasa sa fiarba in clocote 5 minute. Apoi, se ia de pe foc si se lasa sa se domoleasca 5 minute dupa care se toarna cu polonicul, peste castravetii pusi in borcane. Muratoarea se calculeaza sa fie jumatate din gramajul borcanului adica pentru un borcan de 800 ml se calculeaza 400 ml de muratoare.

Asa , cu muratoarea fierbinte peste castraveti, borcanele se lasa in bucatarie pentru 48 de ore (fix) dupa care, intr-o oala, se rastoarna inapoi muratoarea (cam tulbure dar cu miros intens de acru). Rasturnarea se face simplu, se tin degetele ca si capac la borcan si astfel se rastoarna doar zeama, castravetii raman intacti in borcane (oricum i-am inghesuit si stau soldatei ) .

Muratoarea scursa din borcane se pune la fiert.

Intre timp, borcanele se tin sub jetul de apa rece astfel ca sa se spele orice urma de ferment (fundul borcanului trebuie sa fie curat, castravetii de asemenea :D ).

Se curata usturoi si se taie cateii in 2 sau 3 si se pun peste castraveti, in borcane. Apoi, la fiecare borcan pun cite un virf de cutit de piper macinat, 1 lingura de boabe de mustar si hrean curatat si taiat pe lungime, pe care il punem in forma de cruce peste castraveti, ca sa ii tina bine .

Muratoarea care a fiert inca o data circa 10 minute, se pune asa, fierbinte si tulbure, peste castraveti si se capseaza borcanele. Ele pot fi duse imediat in pivnita si acolo,incet, se vor limpezi. Astfel conservati, castravetii sunt valabili chiar si doi ani,fara probleme de alterare.

Daca faceti cantitate mai mare, castravetii se pun intr-o oala mare, se oparesc acolo si abia la a doua etapa, oparirea a doua, ii puneti in borcane.

Succes in prepararea acasa a retetei de castraveti murati in saramura pentru iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise