Castraveti murati in otet

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati in otet

Ingrediente

  • Pentru 15 kg de castraveti:
  • 4 litri de apa
  • 300 ml de otet din vin
  • 10 linguri de sare (cu posibilitate de prelungire, dupa gust)
  • 10 linguri de zahar
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • frunze de dafin
  • 6 morcovi
  • o telina potrivita spre mica
  • frunze de telina
  • 3 cepe
  • cate o palariuta de marar pentru fiecare borcan
  • cimbru (optional)

Mod de preparare

Se spala toate legumele. Se curata de coaja morcovii si telina si se taie rondele.

Puneti la fiert cei 4 litri de apa impreuna cu otetul, sarea, zaharul, o lingura de mustar boabe, una de piper boabe si cateva foi de dafin.

Intre timp asezati in fiecare borcan cateva rondele de morcovi (3-5), cateva de telina (2-3), o palariuta de marar, 2 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o linguraita boabe de mustar, o feliuta de ceapa, o crenguta finuta de cimbru. Apoi asezati castravetii prin indesarea lor, pentru ca ei sa stea cat mai ficsi.

Deasupra asezati din nou 2-3 rondele de morcovi si o frunza de telina. Cand borcanul este gata, iar lichidul de pe aragaz a fiert, gustati si mai adaugati oricare dintre ingrediente considerati ca mai este necesar, dupa care, cu grija, umpleti fiecare borcan in parte cu acest lichid cat el are inca o temperatura de peste 70 de grade pentru ca astfel ele sa se si pasteorizeze cu aceasta ocazie.

Puneti capacul imediat dupa ce ati umplut borcanul, dupa care asezati-l intr-un loc ferit si acoperiti-l cu o patura groasa, pentru ca el sa se raceasca incetul cu incetul.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise