Pentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g.
Pentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g. Eu am avut 2 borcane de 600 si unul de 800 si a fost suficient. Cei 2 litri de apa se pun la fiert, dupa ce a clocotit apa, se va lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei. Adaugam sarea si invartim pana se topeste, apoi zaharul si otetul invartind pana la omogenizare si pana cand zaharul va fi topit complet. Castravetii dupa ce i-am spalat ii vom usca, se vor intepa cate 4-5 intepaturi din loc in loc si se vor aseza in borcanele uscate. Vom aseza castravetii in borcan, iar intre ei vom pune cativa ardei iuti, care au fost putin crestati pe lungime. Daca nu vreti sa fie prea picanti puteti sa-i puneti intregi, sau renuntati total la ei. In fiecare borcan vom pune doar cate 3 catei de usturoi de marime medie, desigur intregi. Continuam aceasta operatie, pana vom termina toata cantitatea de castraveti. Eu intre castraveti am pus si cateva bucati de morcov si ghimbir, feliate nu prea groase. La sfarsit vom turna apa peste castraveti cat sa-i cuprinda, iar deasupra vom pune cate o lingurita de coriandru uscat macinat sau boabe, dar pentru a nu se tulbura apa, e mai indicat a se folosi boabe, care vor conferi castravetilor o aroma foarte placuta. Inainte de a inchide recipientele, le acoperim cu o folie alimentara, apoi le inchidem cat se poate de strans si le depozitam intr-un loc uscat si ferit de soare. Dupa 12 zile castravetii nostrii s-au murat si-i putem servi. Dupa ce ati desfacut borcanul din care ati servit, ar fi bine sa-l tineti in frigider ca sa nu-si schimbe gustul muraturile.
Va doresc : Pofta buna!
Specific : Iordania
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii