Castraveti la saramura

Castravetii se spala si se taie la capete.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Castraveti la saramura

Ingrediente

  • 2,7 kg castraveti
  • 4 fire de marar cu seminte
  • 2 linguri cu varf de sare grunjoasa
  • 1,5 l apa sau dupa nevoie

Mod de preparare

Castravetii se spala si se taie la capete.

Mararul se spala.

Intr-un borcan mare (cu capaciatea de 4,25 l) se pun castravetii, mararul, sarea grunjoasa si apa, dupa nevoie.

Capacul se pune doar de forma la borcan pentru ca daca il infiletati se va crea o presiune prea mare. Se pune borcanul intr-un castron mare de plastic deoarece castravetii vor fermenta si lichidul va da pe dinafara. Se lasa sa fermenteze circa o saptamana, apoi castravetii se pot servi (sunt buni pentru servire timp de 2-3 saptamani, totul depinzand si de temperatura la care sunt tinuti).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise