Invata cum sa prepari castraveti In otet pentru iarna cu o reteta simpla, fara conservanti. Descopera secretul muraturilor delicioase, ideale pentru sezonul rece.
Aceasta reteta de castraveti in otet pentru iarna o am de la mama. O face de mai bine de 40 de ani si am preluat-o si eu. Sunt cei mai gustosi castraveti, crocanti, dulci-acrisori, perfecti pentru salata de boeuf, fripturi si multe alte mancaruri.
Asadar, pentru un borcan de 800 de ml avem nevoie de castaveti (cati puteti aseza in borcan, depinde de marimea lor), 2 flori uscate de marar, 50 de ml otet ( 6 linguri), 3-4 rondele de morcov, cateva feliute de ceapa, 1 lingurita de sare neiodata, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita rasa de boabe de mustar, 1/2 lingurita de boabe de piper si completati cu apa.
Am spalat castravetii in 3-4 ape si i-am lasat la scurs. Intre timp am sterilizat borcanele si capacele.
Am asezat pe fundul fiecarui borcan o floare de marar, am asezat castravetii, astfel incat sa incapa cat mai multi, alternand cu rondele de morcov si feliute de ceapa. Cum am scris si mai sus, la fiecate borcan am pus 50 de ml otet ( 6 linguri), cate o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de boabe de mustar si jumatate de lingurita de piper. Am completat cu apa, astfel incat sa ramana gol de un deget.
Am asezat borcanele intr-o oala incapatoare, pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie si am fiert 15 de minute, la foc mic, din momentul in care a dat primul clocot. Cand castravetii si-au schimbat culoarea, am stins focul si i-am lasat la racit in oala, pana a doua zi.
Apoi am sters borcanele, le-am etichetat si le-am asezat in camara.
Va las aici si reteta de gogosari in otet pentru iarna, reteta de ardei iuti in otet si conopida in otet. Spor la treaba!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii