Castraveti in otet pentru iarna. Reteta simpla, fara conservanti

Invata cum sa prepari castraveti In otet pentru iarna cu o reteta simpla, fara conservanti. Descopera secretul muraturilor delicioase, ideale pentru sezonul rece.

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Castraveti in otet  pentru iarna. Reteta simpla, fara conservanti

Ingrediente

  • 5 kg de castraveti
  • 12 borcane de 800 ml
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • 12 lingurite de sare neiodata
  • 24 lingurite de zahar
  • 600 ml otet de 9 grade
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • flori sau crengute de marar uscat

Mod de preparare

Aceasta reteta de castraveti in otet pentru iarna o am de la mama. O face de mai bine de 40 de ani si am preluat-o si eu. Sunt cei mai gustosi castraveti, crocanti, dulci-acrisori, perfecti pentru salata de boeuf, fripturi si multe alte mancaruri.

Asadar, pentru un borcan de 800 de ml avem nevoie de castaveti (cati puteti aseza in borcan, depinde de marimea lor), 2 flori uscate de marar, 50 de ml otet ( 6 linguri), 3-4 rondele de morcov, cateva feliute de ceapa, 1 lingurita de sare neiodata, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita rasa de boabe de mustar, 1/2 lingurita de boabe de piper si completati cu apa.

Am spalat castravetii in 3-4 ape si i-am lasat la scurs. Intre timp am sterilizat borcanele si capacele.

Am asezat pe fundul fiecarui borcan o floare de marar, am asezat castravetii, astfel incat sa incapa cat mai multi, alternand cu rondele de morcov si feliute de ceapa. Cum am scris si mai sus, la fiecate borcan am pus 50 de ml otet ( 6 linguri), cate o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de boabe de mustar si jumatate de lingurita de piper. Am completat cu apa, astfel incat sa ramana gol de un deget.

Am asezat borcanele intr-o oala incapatoare, pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie si am fiert 15 de minute, la foc mic, din momentul in care a dat primul clocot. Cand castravetii si-au schimbat culoarea, am stins focul si i-am lasat la racit in oala, pana a doua zi.

Apoi am sters borcanele, le-am etichetat si le-am asezat in camara.

Va las aici si reteta de gogosari in otet pentru iarna, reteta de ardei iuti in otet si conopida in otet. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise