Castraveti bulgaresti la borcan pentru iarna. Dulci-acrisori, gustosi si aromati

Castraveti bulgaresti la borcan, dulci-acrisori, in vinegreta aromata, se pastreaza crocanti si gustosi si 3 ani in camara!

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Castraveti bulgaresti la borcan pentru iarna. Dulci-acrisori, gustosi si aromati

Ingrediente

  • 12 kg castraveti
  • 23 borcane cu capac (800-900 ml)
  • sare de muraturi (23 lingurite cu varf)
  • zahar (46 lingurite)
  • otet cca 1,4 l
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • piper boabe

Mod de preparare

Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs.

Morcovul si ceapa le curatam si spalam.Taiem ceapa solzisori iar morcovul rondele.

Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcov. La fiecare borcan punem o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet (4-5 linguri). Adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper. Completam cu apa si sigilam borcanele.

Le punem la fiert in vase mai mari pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie. Le fierbem cca 15-20 minute, pana castravetii isi schimba culoarea. Ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert si ii depozitam in beci sau camara.

Incearca si reteta de castraveti murati la soare, dovlecei murati sau gogosari in otet. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise