Castraveciori dupa reteta bulgareasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Castraveciori dupa reteta bulgareasca

Ingrediente

  • 6 kg castraveciori
  • 500 gr zahar
  • 6-8 cepe rosii
  • condimente pentru muraturi: piper boabe, mustar boabe, foi de dafin, cateva cuisoare, coriandru boabe
  • 5-6 radacini sanatoase de hrean
  • 5-6 morcovi
  • 1 telina
  • sare grunjoasa
  • 1 litru otet din vin

Mod de preparare

Castraveciorii se spala bine in multe ape. Se lasa de seara pana a doua zi in apa (se poate arunca apa in care au stat de cateva ori, cam la 3 sau 4 ore). Asezam castraveciorii in borcane, printre ei punem bastonase sau rondele de hrean, morcovi, telina si ceapa taiata inele. Ceapa o punem dupa ce am asezat castravetii in borcan, ca sa se vada frumos.Punem toate condimentele pe deasupra, adaugam cate o lingurita plina de sare gronjoasa si o lingurita de zahar. La borcanele de 2 kg se pune dublu sare si zahar. Veti vedea in pozele pe care le-am pus,marcajul borcanului ca toate au pe fundul borcanului un marcaj cam de un centimetru,in acel marcaj se pune otet.Completam cu apa pana sus, inchidem bine borcanele cu capacul,le agitam putin si le punem in apa la fiert. Durata de fierbere nu trebuie sa depaseasca 30 de minute, altfel castraveciorii vor fi moi. Cand se schimba culoarea castraveciorilor sunt gata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise