Castagnole cu lichior de cafea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Castagnole cu lichior de cafea

Ingrediente

  • 500 g făină albă
  • 150 g zahăr pudră
  • 75 g unt
  • 2 ouă
  • 75 g miez nucă (sau sâmburi migdale)
  • 50 ml lapte
  • 50 ml lichior de cafea
  • 7 g drojdie uscată (un plic)
  • 1 lămâie
  • 1 praf sare
  • 500 ml ulei de nuci pentru prăjit
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare

Se mărunțește miezul de nucă la blender. Untul moale, la temperatu­ra camerei, se freacă bine cu zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă pufoasă, în care se încorporează miezul de nucă mărunțit, jumătate din cantiatea de făină, drojdia și un praf de sare. Se toarnă laptele și lichiorul și restul de făină. Se frământă aluatul cu mâna, până se obţine un aluat elastic.

Se pune uleiul într-o tigaie cu pereții înalți. Cu mâna dată prin făină se modelează din aluat suluri care să aibă diametrul de aproximativ 3 cm din care se taie bucăţi de 1-1,5 cm, care apoi se vor prăji în uleiul încins.

După ce s-au rumenit bine, se scot pe şervete absorbante și se trec prin zahăr pudră cât sunt calde.

Se pot servi imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise