Castagnole cu lichior de cafea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Castagnole cu lichior de cafea

Ingrediente

  • 500 g făină albă
  • 150 g zahăr pudră
  • 75 g unt
  • 2 ouă
  • 75 g miez nucă (sau sâmburi migdale)
  • 50 ml lapte
  • 50 ml lichior de cafea
  • 7 g drojdie uscată (un plic)
  • 1 lămâie
  • 1 praf sare
  • 500 ml ulei de nuci pentru prăjit
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare

Se mărunțește miezul de nucă la blender. Untul moale, la temperatu­ra camerei, se freacă bine cu zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă pufoasă, în care se încorporează miezul de nucă mărunțit, jumătate din cantiatea de făină, drojdia și un praf de sare. Se toarnă laptele și lichiorul și restul de făină. Se frământă aluatul cu mâna, până se obţine un aluat elastic.

Se pune uleiul într-o tigaie cu pereții înalți. Cu mâna dată prin făină se modelează din aluat suluri care să aibă diametrul de aproximativ 3 cm din care se taie bucăţi de 1-1,5 cm, care apoi se vor prăji în uleiul încins.

După ce s-au rumenit bine, se scot pe şervete absorbante și se trec prin zahăr pudră cât sunt calde.

Se pot servi imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise