Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti cartofi sunt perfecti simpli, alaturi de sosuri, salate, muraturi sau ca garnitura, langa o friptura rumena si suculenta.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de usturoi praf
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 jumatate de lingurita de boia iute
  • 1 jumatate de lingurita de piper
  • 4-5 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Reteta de cartofi wedges este una dintre perferatele noastre si o prepar foarte des. Este simpla, se face usor, din ingrediente la indemana tuturor.

Cartofii ii putem manca ca atare, cu sos de iaurt, ketch-up, maioneza, muraturi, salate sau, ca si garnitura, alaturi de diverse preparate din carne.

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in jumatate, apoi in 2-3 felii, depinde de marimea cartofului.

Ii spalam, ii uscam bine pe un prosop de bucatarie si ii punem direct in tava de copt. Adaugam sarea, piperul, usturoiul, cele doua tipuri de boia si uleiul de masline.

Reteta de cartofi wedges o puteti imbogati cu diverse ierburi aromate sau alte condimente care va plac.

Amestecam bine, astfel incat sa distribuim cat mai bine condimentele si uleiul.

Coacem cartofii wedges in cuptorul preincalzit la 220 grade C (static) sau 200 de grade C (ventilat), pentru 30-35 de minute.

Rezultatul este grozav, cartofii sunt foarte gustosi, moi in interior si crocanti la exterior.

Asadar, nu pot decat sa va invit sa incercati si voi reteta de cartofi wedges, va asigur ca este pe gustul tuturor.

Mai puteti incerca si reteta de cartofi la cuptor, cartofi cu usturoi la tigaie sau cartofi noi la tigaie cu mazare, sparanghel si marar. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise