cartofi umpluti cu branza de vaci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi (de preferat cortofi rosii)
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 lingurite ulei
  • 2-3 linguri de faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 pahar de smantana

Mod de preparare

Se curata si se spala cartofii, se fierb numai pe jumatate de apa potrivit de sarata, apoi se scobesc cu un cutit sau cu un dispozitiv special dintr-unul din capete pana aproape de celalalt, dar nu trebuie sa se gaureasca la ambele capete.

Se paseaza bune branza de vaci, daca e prea uscata se freaca cu 2-3 linguri de smantana, se amesteca cu 2 oua, se potriveste de sare si se adauga verdeata.

Cu aceasta compozitie se umplu cartofii si se aseaza intr-un vas de jena uns cu ulei, cartofii se pun unul langa altul cu taietura in sus.Se toarna deasupra smantana batuta cu putina sare si 2-3 linguri de faina.Se poate presara in sos, printre cartofi umplutisi bucatelele de cartofi ramase in urma scobiturii acestora.Peste cartofii ramasi cu varvurile deasupra sosului turnat se picura cu o lingurita cateva picaturi din oul ramas batut cu putina sare, apoi se presara putina verdeata tocata marunt.

Se dau la cuptor la foc potrivit. Cand sosul este gata si cartofii s-au rumenit frumos deasupra sunt gata.Se servesc cu smantana sau alaturi de un sos de mazare, sufleu de spanac, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise