Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla ingredientele necesare si pasii esentiali pentru a obtine cartofi taranesti perfecti, care vor impresiona familia si prietenii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Ingrediente

  • 6-8 cartofi potriviti
  • 1 gogosar crud
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ccatei de usturoi
  • 2 carnati afumati
  • 3-4 oua
  • branza rasa
  • boia iute
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Se curata, se spala legumele. Usturoiul se curata si se toaca marunt.

Cartofii se taie cuburi potrivite, se gatesc 10 minute la aburi sau se fierb in apa clocotita, cu sare, apoi se scurg.

Ceapa si gogosarul se taie rondele.

Se pune pe foc tigaia, se adauga 2 linguri de ulei de masline. Se adauga ceapa, usturoiul si gogosarul. Se lasa sa se rumeneasca 20 secunde la foc iute, apoi se adauga carnatii taiati rondele potrivite. Se adauga si cartofii. Se lasa pe foc iute, amestecand din miscari circulare tigaia (wok-ul).

Se fac 3-4 locasuri, se sparge si se pune cate un ou crud, apoi se acopera tigaia cu capacul din dotare, se reduce usor focul. Se lasa cateva minute pana cand se observa ca ouale s-au albit, semn ca sunt gatite. Se scoate capacul, se presara putina branza rasa, boia iute si putin patrunjel verde tocat proaspat. Se mai lasa pe foc 2 minute, apoi se inchide focul.

Se serveste o portie calda de cartofi cu carnati si oua moi, alaturi de castraveti murati la soare, salata de rosii cu ceapa si busuioc sau dupa gustul fiecaruia.

Incearca si reteta de cartofi gratinati, este la fel de gustoasa si usor de preparat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise