Cartofii se curata de coaja,se rad si se storc putin.(se prajesc imediat)
Sunculita sau kaizerul se taie la feliator,sau la cutit dar foarte subtire.
Rosia sau ardeiul,sau ambele,se spala,se taie rondele.
Preparare:
Daca faceti 10 sau mai multe portii o data,folositi o tava,pentru 2-3 portii folositi o tigaie.Puneti untul la topit,in el puneti cimbrul si usturoiul intreg necuratat ca sa aromeze uleiul.Scoateti apoi crengutele de cimbru si le pastrati-le.Puneti sunculita sa se rumeneasca 2-3 minute,adaugati cartofii,fara a mesteca,presati putin pentru a da o forma regulata preparatului.Condimentati usor,deoarece cascavalul si sunculita sunt sarate.Cand s-a rumenit pe o parte intoarceti rosti pe cealalta parte.Puneti deasupra cascavalul ras,asezati rosiile sau ardeiul deasupra,impreuna cu crengutele de cimbru.
Cartofii nu este nevoie sa fie fierti,cum dau retete.
Daca ati folosit tava,bagati-o la cuptor 10 minute.Tigaia trebuie s-o acoperiti si s-o mai lasati la foc mic inca 5 minute,ca sa abureasca si sa se topeasca cascavalul.Se portioneaza cand se racoreste.
Se serveste si ca garnitura si ca fel principal insotit de salata
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii