Se curata cartofii de coaja, se taie felii subtiri si se inmoaie cateva minute in apa. Se scurg intr-o sita si se zvanta fiecare felie in parte cu hartie absorbanta.
Se incing intr-o tigaie mica de fonta, 15 g de margarina si se dunstuiesc, la foc potrivit, ceapa si usturoiul, clatinand din timp in timp tigaia. (Nu trebuie sa se rumeneasca.)
Se incing margarina si uleiul ramas intr-o tigaie mare de teflon si se prajesc cartofii circa 10-15 minute la foc potrivit, pana ce se rumenesc usor, intorcandu-se din cand in cand.
Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se prajeasca in continuare pana ce cartofii se rumenesc bine si devin crocanti. Se sareaza si se pipereaza.
Se pun pe un platou incins, se presara cu patrunjel verde si se servesc imediat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii