Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti, aromatizati cu usturoi si patrunjel proaspat, perfecti ca atare, alaturi de salate sau muraturi, ori ca garnitura, langa o friptura suculenta.
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Spala si taie cartofii in jumatati, sferturi sau lasa-i intregi, dupa cum sunt de mari. Pune cartofii intr-un castron mare. Adauga uleiul de masline, usturoiul tocat, sare si piper dupa gust. Daca doresti, adauga si boia. Amesteca bine pentru a acoperi cartofii uniform cu ulei si condimente.
Asaza cartofii intr-un singur strat pe o tava de copt. Coace-i in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute, sau pana cand devin aurii si crocanti pe margini. Amesteca-i la jumatatea timpului de coacere pentru a se rumeni uniform.
Dupa ce cartofii sunt copti, scoate tava din cuptor si presara patrunjelul tocat peste cartofii fierbinti. Amesteca bine pentru a distribui patrunjelul.
Serveste cartofii noi la cuptor cu usturoi si patrunjel calzi, ca garnitura langa felul principal sau simpli, cu o salata de sezon.
Sfaturi:
Pentru un gust si mai intens, poti adauga usturoi proaspat tocat și alte ierburi proaspete, cum ar fi rozmarin sau cimbru.
Dacă iti plac cartofii mai crocanti, poti lasa tava in cuptor pentru cateva minute in plus, dar fii atent sa nu se arda.
Această reteta este simpla si delicioasa, perfecta pentru un pranz sau o cina rapida si sanatoasa.
Noua ne place mult alaturi de o salata de morcovi, salata simpla de primavara sau o salata bulgareasca. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii