Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti, aromatizati cu usturoi si patrunjel proaspat, perfecti ca atare, alaturi de salate sau muraturi, ori ca garnitura, langa o friptura suculenta.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi noi, spălați bine și tăiați în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime
  • 4-5 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • Opțional: 1 linguriță de boia dulce sau iute, pentru un plus de aromă

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Spala si taie cartofii in jumatati, sferturi sau lasa-i intregi, dupa cum sunt de mari. Pune cartofii intr-un castron mare. Adauga uleiul de masline, usturoiul tocat, sare si piper dupa gust. Daca doresti, adauga si boia. Amesteca bine pentru a acoperi cartofii uniform cu ulei si condimente.

Asaza cartofii intr-un singur strat pe o tava de copt. Coace-i in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute, sau pana cand devin aurii si crocanti pe margini. Amesteca-i la jumatatea timpului de coacere pentru a se rumeni uniform.

Dupa ce cartofii sunt copti, scoate tava din cuptor si presara patrunjelul tocat peste cartofii fierbinti. Amesteca bine pentru a distribui patrunjelul.

Serveste cartofii noi la cuptor cu usturoi si patrunjel calzi, ca garnitura langa felul principal sau simpli, cu o salata de sezon.

Sfaturi:

Pentru un gust si mai intens, poti adauga usturoi proaspat tocat și alte ierburi proaspete, cum ar fi rozmarin sau cimbru.

Dacă iti plac cartofii mai crocanti, poti lasa tava in cuptor pentru cateva minute in plus, dar fii atent sa nu se arda.

Această reteta este simpla si delicioasa, perfecta pentru un pranz sau o cina rapida si sanatoasa.

Noua ne place mult alaturi de o salata de morcovi, salata simpla de primavara sau o salata bulgareasca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise