Cartofii se curata, se spala si se fierb intregi cu putin busuioc.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt sau pestisori. Ardeiul gras sau capia se spala, se curata de seminte si se taie cubulete sau pestisori. Eu am folosit ardei capia de la congelator si a iesit foarte bine. Rosiile se oparesc 1 minut, se decojesc si se toaca cubulete. Usturoiul se toaca marunt, iar orezul se spala foarte bine, se curata de impuritati si se pune la fiert la foc mic in apa rece cu putin ulei pentru a nu se lipi.
Ceapa, ardeiul, usturoiul, rosiile se fierb inabusit cu putin ulei, se adauga pasta de tomate, apa fiarta dupa caz si se potriveste de sare, piper, condimente.
Cartofii dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se taie in jumatate sau in sferturi in functie de marime. Se aseaza intr-o tava, se toarna sosul si orezul fiert. Se introduce la cuptor pentru a se rumeni putin. Cand sunt gata presarati patrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii