Cartofii se curata de coaja , daca sunt mari se taie in jumatate pe lung, dc sunt medii doar se aseaza intre 2 bete/ baghete chinezesti sau chiar cozi de linguri de lemn si se taie transversal fara sa ii crestezi pina jos ( asta e scopul lemnelor din parti sa nu scapi cutitul pra adinc).
Taieturile se fac la 2-4 mm una de alta .. si cartofii se aseaza in tava ( dc se executa in cuotor obisnuit ) sau in vasul sopecial ( dc se fac la microunde).. se ung cu unt topit sau cu unt clarificat ( ghee) .
Se coc in cuptor cca 45 min sau 1 ora ( sau cit e nevoie in functie de cantitatea de cartofi ) si la fiecare 10-15 min se ung cu ulei..daca se coc la microunde pt 8 cartofi medii sunt necasare 10 minute ..... cind sunt coapte in interior (faceti proba cu scobitoarea ) se pune peste ei pesmetul si brinza rasa ( sau cascaval) si se coc la gril 10-15 min ( in cazul grilului de la microunde numai 5 minute ) .... sau pina cind au facut crusta ...
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii