autor:

Dan Mircea

» » , Aperitive cu brinza, Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou

Autor: Dan Mircea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 martie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan Mircea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 martie 2021

Ingrediente
700 g cartofi (de preferinta, cartofi rosii), 200 g telemea (de care doriti), 200 ml smantana lichida, de gatit, 1 ceapa galbena, uscata, 50 ml ulei de floarea soarelui, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/2 lingurita rozmarin uscat, sare, piper, 2 oua, 50 g parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor)

2. Se fierb ouale, tari (circa 10 minute)

3. Dupa ce se racesc, se cojesc cartofii si se taie in rondele de circa 5 mm grosime

4. Ouale se cojesc si se taie in rondele subtiri

5. Se unge cu ulei un vas termorezistent, se pune un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de rondele de ou si inca un strat de rondele de cartofi

6, Intr-un bol, se amesteca bine, cu un tel, smantana cu telemeaua rasa, cu ceapa tocata marunt, cu cimbrul, busuiocul, rozmarinul, sare si piper dupa gust (atentie la sare, pentru ca telemeaua poate fi sarata)

7. Se toarna compozitia peste cartofii din vasul termorezistent, iar deasupra se presara parmezanul ras

8. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 40 minute

9. Se stinge cuptorul, se aprinde grill-ul de la cuptor si se mai lasa 10 minute, ca sa se gratineze

10. Preparatul se serveste cald, cu muraturi sau salata asortata
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati, cu telemea si ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 700 g cartofi (de preferinta
  • cartofi rosii)
  • 200 g telemea (de care doriti)
  • 200 ml smantana lichida
  • de gatit
  • 1 ceapa galbena
  • uscata
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 50 g parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de Dan Mircea
Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Se spală ciupercile si se taie în bucăţi. Se păstrează câteva ciuperci pentru decor.

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume
Oua umplute cu pasta de avocado

Oua umplute cu pasta de avocado

Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie pe jumătate. Se curăţă de coajă fructul de avocado

10 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Aperitiv de andive cu gorgonzola

Aperitiv de andive cu gorgonzola

Se spala andiva, se taie cotorul si se scobeste, pentru a-i reduce gustul amarui, apoi se scot foile

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Trufe raw