Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cartofi frantuzesti fara oua fierte

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 300 gr branza de vaci slaba
  • 200 gr branza telemea
  • 100 gr branza de oaie maturata
  • 200 gr smantana slaba (12% grasime) sau iaurt grecesc (10% grasime)
  • 4 oua nefierte

Mod de preparare

Reteta mea de cartofi frantuzesti nu contine oua fierte (asa cum prevede reteta clasica). De ce? Simplu! Daca tot se baga la cuptor toata compozitia, de ce am fierbe ouale in prealabil. Mai mult de atat, ouale crude adaugate in compozitie vor ajuta cartofii sa se lege intr-un fel de budinca.

Se curata cartofii si se taie felii. Apoi se fierb usor, maxim 5 minute (doar in cateva clocote).

Se bat ouale si apoi se amesteca impreuna cu cele trei feluri de branza si cu smantana.

Se unge o tava cu putin ulei (sau unt) si se aseaza un strat de cartofi, un strat de compozitie si inca un strat de cartofi. Se pastreaza 3 -4 linguri de compozitie pentru a unge stratul de cartofi de la suprafata.

Se baga la cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute.

Cand s-a format o crusta usor rumenita, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute la racit, inainte de a fi serviti.

Eu am folosit cartofii frantuzesti ca si garnitura alaturi de o friptura brasoveana de vita si o salata de morcovi, telina si sfecla rosie cu dresing preparat cu iaurt grecesc (se vede ca sunt fan iaurt grecesc).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise