Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 cartofi potriviti
  • 5 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 200 gr.branza
  • 100 gr.cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, apoi se racesc si se curata. Se taie felii nu foarte groase. Se fierb 4 oua tari(7-8 minute). Dupa ce se racesc, se curata si se taie felii. Pe fundul unui vas uns cu unt se aseaza jumatate din feliile de cartofi, se pune branza, se adauga feliile de ou. Deasupra se pun restul de felii de cartofi. Al cincilea ou se bate cu smantana. Apoi se adauga cascavalul ras. Aceasta umplutura se toarna peste ultimul strat de cartofi, si se baga la cuptor la foc tare. Este gata cand face o crusta crocanta deasupra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise