Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cartofi frantuzesti

Ingrediente

  • Avem nevoie de 700 grame de cartofi pentru fiert
  • eu folosesc cel mai adesea cartofii rosii sau cumpar sortiment special pentru fiert si facut la cuptor
  • 5 oua fierte tari
  • 150 grame de cascaval ras
  • 100 ml smantana
  • unt cat pentru uns vasul de pus la cuptor
  • sare
  • piper
  • o lingurita delikat de legume
  • 2 felii de cascaval taiate subtire
  • 2 felii de jambon crud uscat.

Mod de preparare

Este o mancare delicioasa si usor de preparat. Aceasta este reteta care o fac cel mai des si este f consistenta, ii mancam mereu doar cu salata.

Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute .

Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii subtiri cele 2 feliii de jambon crud .

Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt asezam cate un strat de rondele de cartofi, un strat de oua taiate tot rondele, un strat de cascaval ras, condimentam dupa fiecare strat si dupa acest procedeu punem toti cartofii si ouale. Deasupra asezam un strat subtire de cascaval ras, condimentam bine, punem smantana, adaugam cele doua felii de casval ( pentru a face o crusta aurie de cascaval) si punem feliutele de jambon.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 210 grade timp de 30-45 de minute in functie de cuptor, asezand vasul la jumatatea cuptorului. Sut gata atunci cand au sus o crusta aurie si cascavalul e complet topit . Se servesc calzi, eu i-am acompaniat de o salata asortata.Pentru a avea un aspect mai frumos am asezat salata in farfurie cu inelul de inox pentru decor si am decorat cu trei fire de ciboulette, un soriment de ceapa subtire de la care se folosesc numai cozile. Va doresc pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise