Cartofi evantai

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Cartofi evantai

Ingrediente

  • 6-8 cartofi medii
  • 250 gr. bacon felii sau cubulete
  • unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • 150 gr. cașcaval
  • Pentru garnitura:
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 iaurt sau 150 gr.smantana

Mod de preparare

Se curata cartofii si se spala, dupa care se taie felii subtiri. Nu taiati cartoful pana jos, astfel incat sa puteti pune baconul intre felii.

Se ia o tava pe care se pune hartie de copt. Se asează cartofii, se pun sare, piper deasupra, putin ulei sau unt si se dau la cuptor aproximativ 30 de minute.

Se scot, iar pe deasupra se rade cascaval si se baga inapoi la cuptor pana cand sunt facuti. Opțional, se poate pune pe deasupra cate o crenguța de rozmarin.

Separat, se prepara un mujdei de usturoi cu iaurt sau smantana, care se servește cu cartofii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise