Cartofi cu sunca presata, cascaval si smantana la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii; 300 gr. de sunca presata; 250 gr cascaval; 1 pahar de smantana cu mai putina grasime; 3 oua; sare; piper; ulei de masline (de floarea-soarelui, daca nu aveti de masline);
  • patrunjel

Mod de preparare

Spalati cartofi interegi necuratati de coaja, dupa care ii puneti la fiert cu coaja in apa bine sarata. Dupa ce au fiert 15-20 de minute, sa nu fie patrunsi rau, se scot din apa, se decojesc, apoi se taie rondele groase de cca. 0,5 cm.

Intr-un castron se amesteca ouale, cascavalul ras si smantana se condimenteaza dupa gust, apoi daca mai este nevoie mai dati cu un praf de sare si peste cartofi (atentie, ca si cascavalul contine sare).

Ungeti o tava cu un pic de ulei, peste care puteti sa presarati un praf de pesmet pentru a nu se prinde de tava.

Fiecare rondea de cartofi o dati prin amestecul de smantana, cascaval si piper si o asezati in tava. Dupa ce s-a asezat primul strat de cartofi dati prin amestec se presare un rind de sunca presata din loc in loc. Sunca o puteti aseza taiata fidelute sau o lasati feliute intregi, apoi se incepe cu al doilea strat de cartofi, repetindu-se manevra de a da cartofii prin amestec. Dupa ce s-a asezat toata cantitatea de cartofi si sunca, in tava se toarna daca a mai ramas din amestec daca nu puteti sa mai facti un pic ca sa turnati si peste cartofi inainte de a baga tava la cuptor. Pentru cca 25 de minute la 180 de grade.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava de la cuptor puteti sa radeti un pic de cascaval dupa gust, daca nu, la sfirsit presarati patrunjel proaspat atunci cand scoateti tava de la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise