Cartofi cu orez

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 200gr.orez
  • 2 cepe potrivite
  • 7 linguri ulei
  • sare,piper
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura de vegeta

Mod de preparare

Se spala,se curata si se taie in felii subtiri cartofii.

Se toaca marunt ceapa si se inabusa putin in 6 linguri cu ulei.Peste ceapa se toarna si orezul spalat si scurs bine de zeama.Se sareaza si se condimenteaza cu piper dupa gust.

Intr-o tava unsa cu 1 lingura de ulei se pune jumatate din feliile de cartofi,se presara peste ei putina vegeta,

se pune ceapa se orezul,se presara patrunjelul tocat si se acopera cu feliile de cartofi ramase si se presara putina vegeta.Se pun cca.700 ml.apa si se dau la cuptor pentru 45 minute ,pana scade sosul format.Se poate servi ca mancare de post, sau se pate rade deasupra cascaval.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise