Pegatire:
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Costita se taie in felii f.subtiri.
Ceapa se taie pestisor.
Usturoiul se curata si se toaca fin.
Preparare:
Ceapa se pune in jumatate din cantitate de unt in tigaie,la foc iute,impreuna cu usturoiul si se lasa pana se inmoaie.
Cartofii,ceapa sikaizerul se asaza straturi altenative intr-un vas yena sau tava,primul si ultimul strat sa fie de cartofi.Intre straturi sarati si piperati,asezonand cu nucsoara si scuturand crenguta de cimbru.Cand ati terminat de asezat,puneti laptele, in care ati pus faina, si supa, peste preparat.In functie de forma si volumul vasului s-ar putea sa mai ramana lichid.Completati in timp cat sta la cuptor,daca scade prea tare.Deasupra puneti restul de unt.Dati la cuptorul preincalzit,pentru 40-50 de minute.
Este un preparat ce poate fi servit ca antreu dar si ca garnitura,la diferite carnuri.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii