Se aleg cartofii, soiul indicat, mai putin sfaramicios, este cel rosu.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Daca sunt mai mici se pot lasa intregi. Apoi se pun la fiert cu apa si sare circa 20-30 minute.
Cand sunt fierti cartofii, dar nu sfaramiciosi, se scot, se strecoara si se lasa putin la racit pe un platou. Se condimenteaza cu: vegeta, boia (curry, praf de usturoi). Dupa dorinta se poate presara si putin pesmet pentru a deveni mai crocanti la exterior.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se puni cartofii in uleiul incins si se prajesc. Se intorc cu paleta pana capata o crusta aurie. Se scot in sita de la friteuza si se lasa sa se scurga excesul de ulei.
Se servesc cu friptura.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii