Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume

Ingrediente

  • Este o reteta pentru 3-4 persoane.
  • Piept de pui 400gr,orez 300gr.
  • Legume:fenicul(o bucata),ciuperci 300gr,bostanei(o bucata),ceapa uscata(1bucata),morcov(2bucati),un ardei gras(rosu,verde,galben la alegere),porumb de la conserve(200gr),
  • Condimente:patrunjel tocat(o lingura),(usturoi(2 catei),putin de ardei iute tocat(o lingura),coriandru tocat(o lingura),ghimbir ras(o lingurita mica),ulei(masline sau floarea soarelui) pentru prajit carnea si legumele(100ml),smantana lichida 100ml,putin parmezan ras,sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Se prajeste carnea de pui in putin ulei,pana se rumeneste bine ,separat punem o oala cu apa pentru orez cam un litru,intre timp pregatim si tigaia pentru legume taiate(daca este cu metalul gros dati drumul la foc mai devreme daca este cu metalul subtire dati drumul la foc cand ati terminat legumele de taiat) Tigaia unde o sa faceti legumele,trebuie incinsa bine inainte sa punem uleiul(4-5 linguri).

Prima data se pune ardeiul iute,ghimbirul ,ceapa si usturoiul,dupa 1 minut maxim(sau chiar mai putin)se adauga legumele mai tari(morcov,fenicul), apoi dupa 4-5 minute(ardeiul si bostanelul). Mai lasam 10 minute.Intre timp scoatem si carnea de pui din tigaie daca s-a rumenit(o taiem cubulete sau feliute) si o adaugam inapoi in tigaie cu ciupercile,unde le lasam sa prajeasca putin impreuna cu porumbul si dupa 5 minute adaugam smantana lichida ,mai lasam 3 minute maxim ,la sfarsit adaugam patrunjel tocat si parmezanul(sare si piper) .Daca orezul s-a fiert(8-10 minute maxim), il strecuram bine si il clatim cu jet de apa calda(lasat putin la scurs),apoi il adaugam in tigaia cu legumele sotate unde mai adaugam si coriandru tocat.La final trebuie sa rezulte: 1.Carnea de pui cu sosul de ciuperci si porumb.2.Orezul cu legumele sotate.Va doresc pofta buna!!! O parte din legume sunt din gradina mea (vedeti foto).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise