Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Carne de pasare cu garnitura de cartofi si fasole verde

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • 450 grame carne de pasare
  • 4 cartofi albi, mijlocii
  • 80 grame fasole pastai
  • 30 grame unt
  • sare
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • o crenguta de cimbru
  • piper negru macinat
  • o foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • muraturi

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la prajit intr-o lingura de ulei incins.

Se rumeneste pe ambele parti. Turnati peste ea o cana de 250 grame apa calduta si lasati-o la fiert impreuna cu o foaie de dafin, piper, cimbru si 2 catei de usturoi fara coaja, striviti cu latul cutitului si putina sare.

Intre timp, curatati cartofii de coaja. Ii spalati si ii puneti la fiert cu putina sare.

Puneti o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si cand apa clocoteste dati drumul in ea pastailor de fasole verde.

Din cartofi se face piureul clasic frecat cu unt si il puneti imediat in inelul din inox pe farfuria in care veti serviti mancarea. Scurgeti fasolea bine de apa si asezati o parte din ea in inel peste cartofi.

Asezati carnea in farfurie si scoateti inelul. Se toarna cu lingura sosul (strecurat de mirodenii) lasat de carne, peste garnitura.

Se servestte cu muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise