Carne á Alentejana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Carne á Alentejana

Ingrediente

  • 800 gr. bucãti de carne fãrã grãsime ( porc sau vacã )
  • 2 linguri pastã de ardei
  • 3-4 cãtei de usturoi zdrobiti
  • 2-3 foi de dafin
  • sare, piper
  • 2 dl vin alb sau rosé
  • 500 gr. scoici
  • 1 kg. de cartofii
  • ulei alimentar, unturã sau ulei de mãsline pt. prãjit
  • 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt
  • optional:
  • 1 lãmâie
  • mãsline
  • murãturi

Mod de preparare

1)Carnea se condimenteazã cu pasta de ardei, usturoiul, foile de dafin, sare, piper si vin.

Se lasã cel putin 4 ore, la rece.

2)Scoicile dacã sunt proaspete, se pun in apã cu sare, cam cu 2 ore inainte de a le folosi (sau apa de unde au fost capturate) pt. a scoate nisipul...Inainte de a fi folosite se spalã f. bine.

Dacã sunt congelate, ele deja sunt curãtate si ambalate de fabricã, deci se pot spãla si folosi imediat.

3)Cartofii se taie in cuburi si se prãjesc (la aceastã retetã portughezii folosesc unturã).

Se lasã la scurs.

4)Se pun 4 linguri de ulei ( sau 2 linguri de unturã) intr-o tigaie mare, si când sa incintat, pune carnea stoarsã bine de marinatã.

Lasã la prãjit, cam 5 minute cu capac, amestecând din când in când.

5)Toarnã marinata, si lasã sã fiarbã cam 2 minute, cu capac...

6)Adaugã scoicile, amestecã si pune capac.

Când se deschid, se pune coriandrul tocat si cartofii prãjiti.

Amestecã bine.

Am servit cu suc de lãmâie.

Impreunã cu marinata, am pus multii cãtei de usturoi intregi, ii plac sotului.

Aici, in Algarve se serveste cu mãsline si murãturi tocate mãrunt.Este o mâncare traditionalã foarte apreciatã, se serveste in majoritatea restaurantelor si cafenelelor (chiar baruri) cu specific portughez, cel mai des la meniul zilei.

Sunt persoane care adaugã si crevetii...

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise