Ingrediente
6,7 kg pulpa de porc, 5,4 kg slanina de porc, 4,5 kg pulpa de vitel, 600 g usturoi, 5 linguri boia de ardei dulce, 1 lingura piper negru macinat, 4 linguri cimbru, 6 linguri sare (sau dupa gust), 30 ML mate de oaie, 20 ML mate de porc
Dificultate: Medie | Timp: 3h
2 voturi
Mod de preparare
Usturoiul se curata de foi, se clateste cu putina apa si se zdrobeste.
Carnea se amesteca cu usturoiul, boiaua de ardei dulce, piperul, cimbrul si sarea.
Matele se pun in apa. Se ia cate unul (se clateste cu apa si in interior) si se aseaza cu grija pe tubul de umplut al masinii de tocat carne. Se leaga la capat. Se da amestecul cu carne prin masina pentru a umple matul, iar cand se formeaza un carnat de circa 10-15 cm se rasuceste matul si tot asa pana cand se ajunge la celalalt capat, unde se leaga matul din nou, cu ata.
Carnatii se lasa la uscat 3-4 zile si se afuma cu lemn de fag timp de 2 zile.
Se consuma proaspeti, la gratar, sau se prajesc si se pastreaza in untura, la rece.