Carnati de porc

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Carnati de porc

Ingrediente

  • 4kg pulpa de porc
  • 3kg burta de porc
  • 500g usturoi
  • 1mana de cimbru uscat
  • 500g ardei iute rosu(pus la uscat din vara)
  • sare
  • 500ml vin
  • intestine de porc

Mod de preparare

Carnea se trece prin masina de tocat carne impreuna cu usturoi iar la sfarsit se toaca ardeiii curatati de seminte si se pun separat intr-o farfurie;intr-un vas mare,se amesteca totul,ardei se pune cate putin dupa gust,sare putin mai multa pentru ca altfel riscati sa se strice,apoi se framanta aceasta carne ca si aluatul de cozonac sa se imbibe cu toate aromele,adaugand cate putin vin;cat timp se odihneste carnea,se pregatesc cateva chiftelute,se pun in tigaie,astfel stim daca mai trebuie adaugat ceva.

La masina de tocat se monteaza palnia de umplut carnati si se umplu intestinele pana se termina carnea;se pun carnatii sa se usuce la curenti de aer,apoi se depoziteaza in frigider sau la congelator iar cine are posibilitate,se pastreaza mai bine afumati

Sfatul meu pentru persoanele care doresc sa tina carnati mai mult timp;pe o folie de aluminiu se pun cate 4carnati(pentru o persoana),se infasoara ca un pachetel,apoi intr-o punga din plastic si vor tine la congelator fara sa-si piarda culoarea sau gustul cateva luni bune.

Aceasta reteta o pregatesc in fiecare an de Craciun si este reteta mostenita de la tatal meu,fara nici un alt condiment,decat sare,ardei iute,usturoi si cimbru!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise