Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli, extraordinar de gustosi, naturali si usor de preparat!

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Ingrediente

  • 3 kg de carne de porc cu grasime
  • 2 kg de carne de vita
  • 150 g usturoi
  • 90-100 g sare
  • 1 lingura de piper macinat
  • 4 linguri de boia de ardei dulce
  • 250 ml supa de oase (sau apa)
  • 10 m mate de porc

Mod de preparare

Pregatirea carnii:

Taiati carnea de porc si carnea de vita in bucati mici, potrivite pentru masina de tocat.
Tocati carnea printr-o sita medie sau mare, in functie de preferinta pentru textura carnatilor.
Amestecarea compozitiei:

Puneti carnea tocata intr-un vas mare.
Adaugati sarea, piperul, boiaua dulce si usturoiul pisat.
Turnati treptat supa de oase sau apa rece si amestecati bine cu mana pana cand condimentele sunt distribuite uniform, iar amestecul devine omogen si usor lipicios.
Pregatirea matelor:

Spalati matele curatate bine in apa rece, clatiti-le bine si verificati-le pentru eventuale rupturi.
Lasati-le in apa calduta cu otet timp de 30 de minute pentru a le inmuia si a elimina mirosurile neplacute.
Umplerea carnatilor:

Montati palnia pentru carnati la masina de tocat carne.
Introduceti matele pe palnie si legati capatul liber al matei.
Umpleti matele cu amestecul de carne, avand grija sa nu le suprasolicitati pentru a evita ruperea.
Formati carnatii la lungimea dorita, rasucind matele din loc in loc.
Maturare si depozitare:

Lasati carnatii sa se zvante la aer rece si bine ventilat timp de 24 de ore.
Carnatii pot fi prajiti imediat, congelati pentru utilizare ulterioara sau afumati.
Sugestii:
Pentru un plus de savoare, puteti adauga un varf de nucsoara macinata, cimbru sau ienibahar.
Daca doriti carnati mai suculenti, folositi carne de porc cu mai multa grasime.
Incearca si reteta de toba de casa, lebar sau piftie de porc. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise